Welke producten kiezen wij en waarom doen we dit?

De Meester: schoolcatering die met u meedenkt

Een broodje knak, zakje chips of saucijzenbroodje zijn eerder de regel dan de uitzondering in de meeste kantines. Ongezonde producten die bijdragen aan het groeiende overgewicht onder jongeren. De Meester schoolcatering doet dat anders. Wij bieden gezond en lekker eten aan voor een goede prijs. Zo voorkomen we dat leerlingen tijdens de pauze naar de supermarkt om de hoek gaan en houden we ze binnen de muren van het schoolplein.

Salade

Een ruim assortiment

Het standaard assortiment van onze schoolcatering bestaat uit diverse lekkernijen. Denk hierbij aan gezond fruit, een lekkere smoothie, vers afgebakken broodjes of een warme panini. Altijd met de grootste zorg bereid. De Meester denkt uiteraard aan dieetwensen en voert een halal en lactosevrij assortiment. Onze onderwijscatering bewijst dat gezond ook erg lekker kan zijn. Overigens hoeft u niet bang te zijn dat uw kantinepersoneel moet wijken. Het is mogelijk om uw medewerkers bij ons te detacheren.

Heeft u dieetwensen of een speciaal verzoek voor in het assortiment?

Geen probleem. De Meester levert altijd maatwerk en kan snel inspelen op uw wensen.

Ontmoedigingsbeleid

Verbieden heeft vaak een averechts effect. Daarom is er ook bij de schoollunches van De Meester op zijn tijd heus wel plek voor een snack. Desalniettemin voeren wij een ontmoedigingsbeleid. Onze prijsstrategie is zo ingesteld dat wij gezonde voeding tegen een zeer voordelige prijs kunnen verkopen. Snacks zijn daarentegen duurder dan gemiddeld. Hierdoor stimuleren we jongeren om te kiezen voor het gezonde alternatief.

Broodjes
gezonde schoolkantine

Richtlijnen van het Voedingscentrum

Voor het samenstellen van de schoolcatering houdt De Meester de adviezen en richtlijnen van de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum in acht. Zo liggen verantwoorde producten op een opvallende plek, stimuleren wij de leerlingen om water te drinken en bieden wij ook in de automaten gezonde alternatieven aan. Voor onze visie op verantwoorde schoolkantines ontvingen we in 2015 de Gezonde Schoolkantine Schaal voor ons gezonde assortiment. Dit is ook voor ouders een goede graadmeter voor ons beleid.

Udens college
Sondervick college
Beatrix college
Varendonck college

Wij verzorgen graag de campuscatering op uw school

Cor van Veldhoven