De Meester zorgt voor een gezonde leefstijl voor uw kinderen

Ga voor gezonde voeding op school

Overgewicht is een groot probleem onder scholieren. Onze missie is om leerlingen te overtuigen van het verantwoorde alternatief, zodat ze tijdens de pauze niet de supermarkt in vluchten om ongezonde frisdranken en snacks te halen. Daarom biedt De Meester lekker eten aan voor een goede prijs. Zo verleiden we de leerlingen om te kiezen voor het gezonde alternatief.

Frambozen

Lage prijzen

Een stuk fruit of een vers afgebakken broodje met gezond beleg wordt al een stuk aantrekkelijker op het moment dat ze geen rib uit je lijf kosten. Wij kennen de portemonnee van uw kinderen als geen ander en voeren daarom een aantrekkelijk prijsbeleid. Gezond eten op school is aanzienlijk lager geprijsd dan minder verantwoorde voedingsmiddelen.

Voorlichting

Cor van Veldhoven, eigenaar van De Meester catering, heeft zelf jarenlange ervaring in het onderwijs met een achtergrond als economiedocent. Hij is van mening dat het geen zin heeft om ongezonde snacks helemaal te verbieden, want daarmee verjaag je de leerlingen alleen maar naar de supermarkt of snackbar. Je moet de scholieren simpelweg overtuigen van de meerwaarde van een gezonde levensstijl.

Cor van Veldhoven

"Gezond leven is een keuze. Ik wil leerlingen bewust maken van deze keuze en vindt dat kinderen ook in een gezonde schoolkantine zelfstandig beslissingen moeten kunnen maken. De Meester verleidt uw kind met lekkere, gezonde producten voor een scherpe prijs."

-Cor van Veldhoven, eigenaar van De Meester catering

Het Voedingscentrum over gezonde voeding op school

De Meester volgt bij het samenstellen van het assortiment de regels en richtlijnen van het Voedingscentrum. Gezonde voeding op school, zoals als fruit en volkoren broodjes, ligt op een opvallende plek om leerlingen te stimuleren om een verantwoorde aankoop te doen. Daarnaast moedigen we scholieren aan water te drinken en zijn alle automaten op school voorzien van gezonde alternatieven.

Fruitschaal
smileys

Smileysysteem

Om leerlingen bewust te maken van de verschillende keuzes die ze hebben, werkt De Meester met een overzichtelijk smileysysteem. Een groene emoticon staat voor een verantwoord product. Voedingsmiddelen met oranje smiley mag je af en toe eten, maar met mate. Een rode emoticon is een product dat leerlingen enkel sporadisch zouden moeten nuttigen.

Onze gezonde aanpak werkt!

De Meester won al eens een Schoolkantine Schaal keurmerk voor zijn gezonde assortiment.

Udens college
Reeshof college
Sondervick college
Commanderij college

Wij verzorgen graag de campuscatering op uw school

Cor van Veldhoven